Türk Telekom Aradığınız Numara Kullanılmamaktadır Kodu Nedir?

Zaman zaman her insanın kendi kabuğuna çekilme ya da diğer bireylerden soyutlanma hakları elbette bulunuyor. Durum bu şekilde olunca her GSM operatörü için farklı şekilde bunun uygulanabilir olduğunun da altını çizmek gerekiyor. Türk Telekom operatörüne sahip olan kullanıcılar adına da belirli işlemlerin doğru ve bilinçli bir biçimde uygulamaya konması gerekiyor. Türk Telekom aradığınız numara kullanılmamaktadır kodu ya da kısa mesajı da tam olarak bu aşamada kaile alınması elzem olan olguların başında gelmektedir.

Bunun gerçekleşebilmesi adına isterseniz toplu bir engel listesi ya da bireylerin şahsi numarasını mesaj yolu ile firmaya iletmeniz beklenmektedir. Mesajlar kısmında yeni mesaj oluştur ikonuna tıklayarak CAGRIENGELLE ve istediğiniz numarayı ekleyerek 5555’e mesaj atabiliyorsunuz. Bu sayede sizi arayanlar ve bu engel listesinde bulunanlar aradığınız numara kullanılmamaktadır anonsu ile karşı karşıya kalıyorlar. Sadece görüşmek istemediğiniz insanlar değil aynı zamanda farklı platformlardan gelen numaraları da bu listeye kaydedebilir ve bu isteğinizi somut olguya dökebiliyorsunuz.

Türk Telekom Arama Engelleme

Bireysel olarak belirli numaraların nasıl engellenmesi gerektiğini de sizler için derlemek istedik. Özellikle farklı ve istenmeyen sitelerden gelen mesaj ve aramalar pek çok birey adına can sıkıcı bir hal almaya başlamış durumda. Her ne kadar işletim sistemlerinin buna uygun olarak geliştirilmiş olan uygulamaları olsa da insanlar farklı yazılımları cihazlarına yüklemek istemeyebiliyorlar. Yine gelen mesajlarda var olan numaranın üstüne tıklamanız ve engelleme butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu sayede Türk Telekom arama engelleme ya da mesaj gelmeme noktasına kendinizi taşıyabiliyorsunuz. Yine rehberinizde bulunan bu numaralara tıklayarak istediğiniz zaman tekrar bu kişi veya kurumları aktif ulaşılabilir konuma alabiliyorsunuz. Türk Telekom operatörünün vermiş olduğu bu basit teknoloji de insanlar için bir hayli rahatlatıcı süreci beraberinde getiriyor.

İlginizi çekebilir;

Çağrı Sonlandırıldı Ne Demek? (Hiç Çalmadan)

Turkcell Ekrana Gelen Bildirimi Kapatma

Türk Telekom Arama Engelleme
Türk Telekom Arama Engelleme

Türk Telekom Numara Kapanması

Kullanılan cihazlarda var olan numaraların kapanması için belirli faktörlerin oluşması da bilinen gerçeklerden bir tanesidir. Türk Telekom numara kapanması da genel olarak faturaların ödenmemesi ya da gecikmesi ile ilintili olarak karşımıza çıkıyor. Zira firmalar ekseriyetle sizlere uzun bir son dönem fatura ödeme tarihi çıkarırlar. Haliyle kullanıcıların da var olan borçlarını düzenli bir şekilde ödemesi için oldukça yeterli bir zamanı oluşturuyorlar. Lakin yaşanan ekonomik gerekçelerden ötürü zaman zaman bu tip sorunlar yaşanabiliyor.

Numaranızın kapandığını da arama alamadığınız veya yapamadığınız zaman otomatik olarak anlıyorsunuz. Son dönem faturanızı ödemenizin dışında burada bir de açma-kapama ücretinin sizleri beklediğini de belirtmiş olalım. Bu iki toplam borcu ödediğiniz zaman kısa süre içinde hattınız kullanıma açılıyor ve dilediğiniz gibi cihazınızı kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Numarayı dışarıya kapatma her ne kadar inisiyatif dahlinde olsa da yukarda da değinmiş olduğumuz üzere faturanızın ödenmemesi durumunda da sizleri arayanların numara kullanılmamaktadır uyarısını alabileceğini ifade edelim.

Yorum yapın