Primolut Adet Geciktirici Fiyat (Nasıl Kullanılır)

Primolut adet geciktirici fiyat detayları 2024 yılı ilaç zamlarıyla birlikte güncellendi. Eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabildiği için güncel fiyatı sıkça araştırılır. 2024 yılı güncel zam oranlarından sonra yansıyan net fiyatı şu şekildedir;

  • Primolut-N 5 Mg 30 Tablet Fiyatı: 116,5 TL

Yukarıda yer alan ilaç fiyatı Türkiye’de hizmet veren tüm eczanelerde birebir aynı şekilde yansır. Yeni bir zam sürecine kadar reçetesiz alımlarda ödemeniz gereken tutar yer verdiğimiz gibidir.

Primolut Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Primolut nedir, ne için kullanılır gibi sorular ilacı ilk kez kullanacak kişiler tarafından merak edilir. Primolut en yalın tanımıyla menstrüel kanamaların ertelenmesi için kullanılan bir ilaçtır. Spor, seyahat ya da operasyon gibi işlemler sırasında menstrüel kanama olmasını istemeyen kişiler tarafından kullanılır. Halk arasında adet erteleyici, adet geciktirici ilaç olarak da sıkça anılır.

Dozu günde 3 kez birer tablet şeklindedir. Menstrüasyon döneminden 3 gün kadar önce ilaca başlanır. Takiben 10-14 gün boyunca kullanım neticesinde kanama gelmemesi sağlanır. Eczanelerde reçetesiz satışta olsa da doktora danışmadan kullanılması tavsiye edilmez.

Primolut Kaç Günde Adet Keser?

Primolut kaç günde adet keser sorusunun yanıtı değişkenlik gösterir. Hastanın hormon dengesine bağlı olarak sürede şaşma olabilir. Ancak genelde kullanım sonrası 1-3 gün içerisinde adet kanamasını kesmesi beklenir. Tedavi süreci tamamlandıktan sonraki 2 ile 4 gün içerisinde ise normal menstrüasyon kanamasına benzeyen bir çekilme kanaması yaşanabilir. Adeti kesmesi için doğru süre, zamanlama ve dozda alınması oldukça önemlidir. İlacı aldığınız doktorunuza ya da eczacınıza danışarak doz ve süre ayarlaması yapabilirsiniz.

Primolut Adet Geciktirici Nasıl Kullanılır?

Primolut adet geciktirici nasıl kullanılır sorusunun yanıtını uzman bir eczacıdan ya da doktordan almanız en doğru seçenek olacaktır. Ancak ilacın prospektüsünde de kullanım dozu, süresi hakkında talimatlara er verilmiştir. Bu talimatlar doğrultusunda aktarılan kullanım detayı şu şekildedir;

  • Günde 3 kez kullanılmalıdır.
  • Her dozda 1 tablet alınmalıdır.
  • Beklenen adet döneminden 3 gün kadar önce başlanmalıdır.
  • Kullanım 10-14 günden fazla sürmemelidir.

Kullanım dozu yukarıda belirtildiği şekildedir. Hamilelik şüphesi olan kadınların kullanımı sınırlandırılmalıdır. Bu tarz durumlarda doktora danışmadan kullanmamanız gerekir. Ayrıca adet döngünüze göre doktorunuz özel kullanım süresi ve dozu önerisinde de bulunabilir. Bu nedenle doktora danışarak kullanmanızda yarar vardır.

İlginizi çekebilir;

Arveles Regl Geciktirir Mi? (Adeti Keser Mi Kadınlar Kulübü)

Anestol Pomad Cinsel İlişkide Nasıl Kullanılır? (Ne İçin Kullanılır)

Primolut Adet Geciktirici Nasıl Kullanılır?
Primolut Adet Geciktirici Nasıl Kullanılır?

Primolut Ne Zaman Kullanılır?

Primolut ne zaman kullanılır, ne zaman kullanılırsa adeti keser şeklinde sorular ilk kez adet geciktirici kullanacak kadınlar tarafından araştırılır. Primolut adet geciktirici ilacı adet döneminden 3 gün kadar önce kullanılmaya başlamalıdır. Bu süreci takiben en fazla 10 ile 14 gün boyunca kullanılır. Doktor ya da eczacıya danışarak net kullanım süresi, dozu hakkında detaylı bilgi alarak başlamanız tavsiye edilir. Kullanım sürecinin yanlış olması beklenen sonucu almamanıza neden olabilir.

Primolut Adet Geciktirici Reçetesiz Alınır Mı?

Primolut adet geciktirici reçetesiz alınır mı sorusuna evet olarak yanıt vermek mümkündür. Primolut adet geciktirici bir ilaç olarak tüm eczanelerde satıştadır. İster reçeteli olarak isterseniz de reçetesiz ücret dahilinde en yakın eczaneden tedarik edebilirsiniz. Reçetesiz kullanım sağlayacaksanız mutlaka eczacıya ya da doktora danışarak kullanmanız tavsiye edilir. Çünkü yanlış kullanımlarda istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

Primolut adet geciktirici ilaç hakkında merak edebileceğiniz soruların yanıtlarına yer verdik. Tüm bu detaylar sadece bilgilendirme amacıyla kaleme alınmıştır. Doktorunuza danışmadan kullanmanız tavsiye edilmez. Konu hakkında soru ve görüşlerinizi yorum alanı üzerinden paylaşarak geri bildirim alabilirsiniz.

Yorum yapın