Mavi Tik Emojisi Kopyala: Twitter ve İnstagram

Günümüz dünyasında sosyal medya platformlarının ve bunların kullanımının pek çok alana etki etmiş olduğunu görebiliyoruz. Nitekim bireyler ve kurumlar bu sosyal medya mecralarını kullanarak daha yoğun kitlelere hitap edebiliyor ya da ulaşabiliyorlar. Dolayısıyla bu platformlarda aktif olmak, etkin paylaşımlarda bulunmak ve insanların dikkatini çekmekte her geçen gün daha önemli bir konuma doğru eviriliyor.

Bilindiği gibi Twitter, Instagram başta olmak üzere pek çok sosyal medya mecrasında artık onaylı ve onaysız hesaplar gibi bir ayrım bulunmaktadır. Onaylı hesapların yapmış olduğu paylaşımlar, sunmuş olduğu ürün alternatifleri ya da bilgi postları çok daha ilgi çekici bir noktada yer almaya da devam ediyor. Mavi tik emojisi de aslında tam olarak bu aşamada kaile alınması gereken değerlerden bir tanesi olarak lanse edilir.

İnsanların güven duyduğu, daha sık ziyaret ettiği ve tıklanma oranının arttığı bu ortamda bu tiki almak özellikle ticaret yapanların bilinirlik seviyesini her geçen gün arttırıyor. Bunun dışında ünlü isimler, sosyal medyaya yön veren influencerler, gazeteciler de yine mavi tik alma adına gerekli başvurularda bulunup onay alabiliyorlar. Lakin bunun bir de kopyalama aşaması bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Mavi tik emojisi kopyala sayesinde sizler de kendinize özgü bir sosyal medya hesabı yaratabiliyorsunuz. Herhangi bir yerden kopyalayarak almış olduğunuz bu ikon sayesinde sizler de mavi tik alabiliyorsunuz. Ancak şunun da altını defaat ile çizmek gerekiyor ki kopyalama işlemleri ile alınan bu emoji sizlerin tam anlamıyla bir onay hesabınıza kavuştuğunuz anlamına da gelmemektedir.

Mavi Tik Ne Anlama Geliyor?

Elbette insanların mavi ti kapsamında olan hesaplara karşı olan yaklaşımları ve düşünceleri zaman zaman farklılık gösterebiliyor. Özellikle yukarda bahsetmiş olduğumuz üzere kopyala yapıştır işlemi ile bu onayı aldığını düşünen hesaplar özelinde belirli konuların da detaylandırılması gerektiğine inanıyoruz. Peki, hemen herkesin dilinde olan, sosyal medyada ana gündem olmaya aday olan mavi tik ne anlama geliyor?

İlginizi çekebilir;

Instagram Etkileşimin En Yüksek Olduğu Saatler

Instagram Gizlilik Hesap Görme Uygulamasız

Aslına bakılacak olursa bu işlemi yapan hesaplar; kimlik doğrulamasını yapmış, kişisel ya da kurumsal olduğunu kanıtlamış, bilgilerini teyit etmiş ve bu şekilde paylaşım yapan mecralar olarak gözükmektedir. Dolayısıyla bu tiki aldığınız zaman insanların sizlere olan güveni, inancı gibi kavramlar da doğru orantılı biçimde artış gösterme eğiliminde oluyor. Haliyle herhangi bir ürün satışı yapıyorsanız, öneride bulunuyorsanız veya siyasi bir konuda bilgi paylaşımında bulunuyorsanız bireysel kullanıcıların sizlere olan bakış açıları da pozitif seviyeye doğru gelişim gösteriyor. Onay alınmamış, yani mavi tiki olmayan hesaplara nazaran sosyal mecralarda daha bilinir olabilir ve bunun faydalarını maddi ya da manevi olarak deneyimleyebilirsiniz.

Mavi Tik Nasıl Alınır?

Hemen her sosyal medya platformunda mavi tik sahibi olmanın farklı farklı adımlara ev sahipliği yapmış olduğunu da belirtelim. Genel olarak marka, kurum ya da ünlü simalar dışında da standart kullanıcıların bu emojiye sahip olmaları aslında tahmin edilenden çok daha kolay bir noktada yer alıyor. Mavi tık nasıl alınır sorusuna ilk olarak Instagram uygulaması ile başlayalım.

Mavi Tik Nasıl Alınır?
Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Alma

İlk olarak profilinize giriş yaptığınızda doğrulama talebi ile karşı karşıya geliyorsunuz. Burada sizlerden istenen belgeleri ibraz etmeniz durumunda aslında ilk adımı tamamlamış oluyorsunuz. Instagram sizlere 30 gün içerisinde olumlu ya da olumsuz  geri dönüş yapıyor. Bu aşamadan sonra gerekli ödemeleri yapmanız durumunda da mavi tik onayını almış oluyor ve kullanıcı adlarınızın yanında bu emojiyi görebiliyorsunuz.

Twitter Mavi Tık Nasıl Alınır?

İnsanların şüphesiz ki en çok tercih ettiği uygulamalardan bir tanesi de Twitter olarak kabul edilir. Bu uygulama özelinde mavi tik sahibi olabilmeniz için farklı bir üyelik sistemine geçmiş olmanız gerekir. Twitter ayarlar kısmında Blue abonesi olmanız halinde sizlere otomatik olarak ödeme sayfası açılıyor. Burada birey veya kuruluş arasında seçim yapmanız gerekiyor. Abone ol seçeneğine de tıklarsanız hem mavi tik sahibi olabilir hem de Twitter’ın sunmuş olduğu diğer hizmetlerden yararlanma yolunda hamle yapmış oluyorsunuz.

Başta da belirtmiş olduğumuz üzere hem güvenirliliği arttırmak hem paylaşım yapmak mavi tikli hesaplar için oldukça önem arz eden bir konumda bulunuyor. Sizler de platformların sunmuş olduğu ücret tablosunu inceleyerek kalıcı mavi tik emojisine sahip olabilirsiniz. Buna ek olarak tik emojisini kopyalamanız durumunda da yine bu özelliğe belirli kısıtlamalar eşliğinde ulaşabiliyorsunuz.

Yorum yapın