Yeşilin Büyüsü: Madagaskar Dragon Ağacı ile Evinizi Canlandırın

Madagaskar dragon ağacı tropikal bitki türlerinden biridir. Genel olarak 15 ile 20 derece arasındaki sıcaklık ortamlarında daha sağlıklı yetişir. Bu derecenin altında ya da üstünde olan ortamlarda doğrudan bozulmaya başlar. Özellikle de doğrudan güneş ışığının altında bırakılması halinde de yaprakları ciddi oranda zarar görür. Bu bitkinin doğru ortamda gelişmesi için en uygun olan toprak türü ise humuslu olarak bilinen topraktır. Sulama, bakım ve ortam dengesi sağlandığı zaman oldukça uzun ömürlü bir bitkidir.

Madagaskar Dragon Ağacı Bakımı

Bu ağacın bakımı oldukça basittir. Bu nedenle de evlerde, ofislerde ya da diğer yaşam alanlarında en sık tercih edilen bitki seçeneklerinden biridir. Bakımı kolay olan bu bitkiye dair bakım süreçlerinde şu detayları dikkate almanız yeterli olacaktır;

  • Bitkinin bulunduğu ortam ısısının 12 derecenin altına ve 20 derecenin üstüne çıkmadığından emin olun. 
  • Ev ya da iş yerlerinizde bitkiyi muhafaza ederken doğrudan güneş ışığı almamasına dikkat edin.
  • Humuslu nemli toprak kullanın.
  • Toprağının tamamen kuruduğunu gördüğünüz zaman mutlaka sulamayı unutmayın. Eğer toprak tam kuru değilse sulama yapmayın.
  • Yaz ve ilkbahar aylarında yaklaşık 4 haftada bir olacak şekilde gübre desteği sağlamayı ihmal etmeyin.
  • Bitkinin uyku döneminden sonra ise sağlıklı gelişimi için ortalama 2-3 yılda bir saksısını değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Madagaskar bitkisine bakarken yukarıda yer alan detayları dikkate almanız yeterli olacaktır. Dönemsel olarak yaprak dökmesi sizi endişelendirmesin. Eskiyen, kuruyan yapraklarını dönemsel olarak döküp yeniden inşa edecektir.

Madagaskar Dragon Ağacı Faydaları

Bu güzel ağacın faydaları hem manevi hem de estetik detaylardan oluşur. Sıklıkla ofis ya da ev ortamlarında tercih edilen bir bitki olarak en dikkat çeken faydaları kısaca şu şekilde yansır;

  • Uzun, dar gövdesi ve yaprak görüntüsüyle bakıldığı ortama estetik bir hava kazandırır.
  • Hava temizleme özelliğine sahip olduğu için, bakıldığı alanın havasını düzenli olarak temizleme görevini üstlenir.
  • Yeşil rengi ve uzun yapısıyla dikkat çeken bu ağaç stresi azaltma etkisine sahiptir.
  • Bakımı oldukça kolay olup sürekli sulanmaya ya da budanmaya ihtiyaç duymaz. 
  • Oldukça uzun ömürlü bir bitkidir. Uzun süre bakımsız kalsa bile yeniden doğru bakım rutini ile kendisine geldiği için uzun  yıllar bakılabilir.

Bu harika ağacın genel olarak dikkat çeken faydaları yukarıdaki gibidir. Bunların yanı sıra her türlü ortama uyum sağlayabilen bir bitki olması da faydaları arasında yer alır.

Bu yazılarımızda ilginizi çekebilir;

Teknolojinin Yararları ve Zararları (Maddeler Halinde)

Kurbağalar Yavrularına Bakar mı? (Nasıl Çoğalır)

Madagaskar Dragon Ağacı Faydaları

Madagaskar Dragon Ağacı Çoğaltma

Madagaskar dragon ağacı çoğaltma işlemini ev ortamında kolay birkaç adımla yapabilirsiniz. Bitkiyi çoğaltabilmek için, mevcut olan uç kısımlarından yaklaşık 10 santimetrelik kesikler almanız gerekir. Bu budama işleminden sonra kestiğiniz alanlara ise mum damlatmanız yarar sağlar. Böylece kesilen kısım kendini sağlıklı bir şekilde sararma, solma olmadan yenileyecektir. Bitkinin alt kısımlarında ortalama birkaç hafta sonra yeniden filizlenmeler görebilirsiniz. Kestiğiniz parçaları humuslu toprağa ekerek can suyu verebilirsiniz. Budama yaptığınız bitkiye baktığınız gibi bir bakım rutini uygularsanız kısa sürede büyüdüğünü fark edebilirsiniz.

Madagaskar Dragon Ağacı Fiyatı

Madagaskar dragon bitki ağacı fiyatı satış noktasına göre farklılık gösterir. Satış noktalarının yanı sıra bitkinin gelişmişlik düzeyi, boyutu gibi detaylar da yine fiyatlarının değişmesinde etkin rol oynar. Küçük boyutlu olan seçenekler ortalama 180-200 TL civarından başlar. Ancak daha uzun boylu, gelişmiş seçenekler 1500 TL ile 2000 TL seviyelerinde satışa sunulur. Online pazaryerlerinin genelinde satışta olan Madagaskar dragon ağacı fiyatlarını analiz ederek bütçenize en uygun gördüğünüzü tercih edebilirsiniz.

Yorum yapın