Lise Mezunu Polis Alımı Ne Zaman (Nasıl Başvuru Yapılır)

Kamuda huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla görev almak isteyenler için lise mezunu polis alımı ne zaman yapılacak ve nasıl başvuru yapılır? Ortaöğretim kurumlarından mezun olan ve işsiz kalmamak amacıyla, geleceği garantili bir meslek olan polislik için İçişleri Bakanlığının açıklamaları yakından takip ediliyor.

En kolay memur olma yöntemleri arasında ilk sırada sayılan lise mezunu polis alımı başvuruları ihtiyaca binaen yılan belli periyotlarında yapılmaktadır. Bu sene de ihtiyacı karşılamak için kadro tahsis edilen kolluk kuvvetleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Polislik nedir?

Toplumun huzur ve emniyetini tesis etmek için görev yapan kamu görevlisinden biri de polistir. Vatanın ve milletin bağımsızlığını korumak, bölünmez bütünlüğünü garantiye almak, genel güvenlik ve anayasal düzene dair koruyucu ve önleyici önlemler almak için icra edilen mesleğe polislik denir.

Bu yazılar ilginizi çekebilir;

En Uygun Instagram Paylaşım Saatleri Nelerdir?

Az Parayla Neye Yatırım Yapmalı?

Kamu hizmet biriminde çalışırken sorumluluk ve amaçlarını yerine getirmek üzere gerekli bilgilerin toplanması, değerlendirilmesi, bazı durumlarda üst kurullara ulaştırılması amacıyla devletin yetkili kuruluşlarıyla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmesi de polisliğin temel yükümlülükleri arasındadır.

Polis nasıl olunur?

Yetkili kurulların önceden belirlediği kriterleri karşılayabilenler önce yazılı, sonra da mülakat adı verilen sözlü sınava girmelidir. Bu aşamadan sonra, fiziki yeterlilik testine tabi tutulan aday başarılı olması halinde verilecek eğitimlere dahil olur.

Nasıl polis olunur? 3 farklı kategoride değerlendirme yapılarak başvurular değerlendirirler. Lisans, önlisans ve lise mezunu olanlar arasında ayrı değerlendirmeler yapılarak, sınavlarda başarılı olanlar 6 ay ile 2 sene arasında değişen sürelerde polislik eğitimine tabi tutulurlar.

Polislik Alımları Hakkında

Türk Emniyet Teşkilatı ihtiyaç duyduğu yönetici, amir ve memurları istihdam etmek için belli periyotlarla sınavlar yapar. Bunun şartları da güncel olarak kurumun web sitesinden takip edilerek öğrenilmelidir. Erkek veya kadın, istenen şartları yerine getirmesi halinde sınavlara girer, başarılı olanlar POMEM ile 6 ay eğitime tabi tutularak görev almaya hak kazanırlar.

Çok fazla bekleyen olması hasebiyle gençler, lise mezunu polis alımı ne zaman, nasıl başvuru yapılır, diye haklı olarak medyayı takip etmektedirler. Onları ilgilendiren kısmı, polis meslek yüksek okuluna girebilmek için ÖSYM’nin yaptığı Temel Yeterlilik Testinde, PMYO girişi için yeterli gelecek baraj puanını aşmalarıdır. Bu puan da her yıl sınavlar açıklandıktan sonra belirlenmektedir. Lise mezunu polis alımı şartlarını tam olarak yerine getirenler 2 sene sürecek eğitim sonrasında atama hakkını elde ederler.

Öğrenci alım aşamasından başlayarak başvuruların tarihleri, sınav ücretleri, ödenecek yerler, istenen belgeler gibi bütün ayrıntılar Emniyet Teşkilatının resmi web sitesinden takip edilmelidir.

Lise mezunu polis alımı şartları nelerdir?

  • Lise ya da denkliği kabul edilen herhangi bir ortaöğretim kurumu diplomasına sahip olmak
  • Türk vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Sınavın yapıldığı tarih itibarıyla 26 yaşından büyük olmamak
  • Kız adayların boyu 162 santimetre ve üzeri olmak
  • Erkek adayların boyu 167 santimetre veya üstü olmak
  • Beden kitle endeksi 18-27 aralığında bulunmak
  • YKS’de TYT sınavından minimum puana sahip olmak
  • Yapılacak güvenlik soruşturmasında sicili temiz olmak
  • Başvurunun yapıldığı yılda, ÖSYM’nin gerçekleştirdiği TYT sınavında istenen baraj puanını geçmek 

Lise mezunu polis alımı başvuru yapma

Sabırsızlanan ve bir an önce memuriyete başlamak isteyen gençlerin lise mezunu polis alımı başvuru yapma süreci başladı. Her şey belli bir plan çerçevesinde yapıldığı için öncelikli olarak yapılması gereken ÖSYM’nin yapacağı YKS için başvuruların zamanında tamamlanmasıdır. Barajı geçmek için istenen puanı elde etmek amacıyla da ön hazırlık yapılmalı ve deneme testleri ya da özel kurslarda dersler alınmalıdır.

Lise mezunu polis alımları ne zaman başlayacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin takvimine göre hareket edildiği için, bütün sınavların tamamlanması ve açıklanması beklenilmelidir. Emniyet Teşkilatı da bütün bu süreçleri takip ettiği için lise mezunu polis alımları başlangıcının ağustos ayı gibi yapılacağı öngörülmektedir.

Yorum yapın