Eve Giren Kertenkele Nasıl Çıkarılır?

Halk arasında, bulunduğu yere bereket getirdiğine inanılan, ‘Süleymancık’ ya da ‘Yusufçuk’ olarak adlandırılan ve istemsizce eve giren kertenkele nasıl çıkarılır, çıkmazsa ne olur, tehlikeli midir?

Havaların ısınmasıyla doğanın canlanması beraberinde hayvanların da yuvalarından çıkarak hareket etmelerine fırsat verir. Aklımıza gelebilecek her çeşit hayvan yiyecek bulmak veya çevreyi tanımak maksadıyla keşif gezilerine çıkarlar. Bunlardan birisi de sevimli ve tedirgin bakışlarıyla sürüngenler familyasının üyesi olan minik kertenkelelerdir.

Ansızın mutfakta, salonda veya koridorun duvarlarında hareketsizce göz göze geldiğimizde biraz korku biraz da tedirginlikle öylece kala kalırız. “Bu da neyin nesi! Isırır mı, zehirli mi, tehlikeli mi…” diye düşünmeye başlarız.

Doğrusu bütün bu endişelerin kaynağı, bilhassa yaban hayatına karşı bilinçsiz olmamız; hele hele doğanın bir parçası olan canlıları tanımadığımız için tehlikeleri olacağını düşünmemizden bu şekilde davranırız. Oysa, yaratılan her bir canlının kendine yüklenen özel bir görevi olduğunu, her şeye ön yargı ile bakan, cahilce hareket eden, vandallık dürtüsüyle her şeyi yakıp yıkan, öldüren, katleden insanoğlu; küçük bir kertenkelenin eve girmesini büyük bir tehlike olarak addedip olayı abartması biraz gülünç kaçıyor.

Kertenkele evde kaç gün yaşar?

Ekstrem bir yaşam biçimine ilgi duyup da sürüngen hayvan türlerinden evine alıp besleyenler her geçen gün çoğalıyor. Buna karşın yanlışlıkla eve giren kertenkelyi çıkarmak için uğraşanlar da kendiliğinden mekanı terk etmesi için ne kadar kalabileceğini hesap etmeye başlar. Bu hesapta aslında Yusufçuk’un aç kalıp ölme ihtimali üzerine kurulu bir senaryodan başka bir şey değildir.

Kertenkele eve yuva yapar mı?

Açık ve net bir şekilde ifade etmek gerekirse, küçük hesaplara girişmek çok komik kaçıyor. Çünkü bu zavallı hayvan elinize alsanız bile hiçbir tehlike saçmazken, ölmesini beklemek saçmalığın daniskasıdır. Daha açık ifade ile, içiniz rahat olsun, görmezden gelin; bir kaç gün içinde sizin hoşnutsuzluğunuzu anlayan sevimli sürüngen istenmediği yerde durmayacaktır.

Siz yaşam alanınızı güvenli yerlere yapmaz mısınız!? Kertenkeleler de sizin endişenizi anlayacak ve hemen orayı terk edecekler. Endişeye mahal yoktur, kertenkele eve yuva yapmaz!

Kertenkele neye gelir?

Hayatını idame ettirmek isteyen bütün canlılar bir şeyler yemek içmek için gezintiye çıktığı gibi bazen de güvenlik kaygısıyla çevre incelemesi yapar.

Kertenkele eve girdiyse birkaç nedeni olabilir. Öncelikle şaşkınlıktan veya aşırı sıcaktan bunaldığı için serin bir yer olarak sizin evinizi seçmiş olabilir. Diğer bir şık ise, acıktığı için sizin farkında olmadığınız minik sinekler, böcekler ona mükemmel bir menü olarak sunulmuş olabilir. Son ihtimal de rakiplerine karşı olan belirleme yarışına girerek sizi ziyarete gelmiş olabilir.

Eve kertenkele girmesi neye işarettir?

Zararsız sürüngenler familyasından olan kertenkelenin eve girmesi iyiye işarettir. Bereket, bolluk getirdiğine inanılır. Ayrıca girdiği evin insanlarının zararsız, iyi niyetli, temiz yürekli olduğu şeklinde de yorumlanır.

Yorum yapın