En Uygun Instagram Paylaşım Saatleri Nelerdir?

Instagram post saatleri ve detayları başta marka sahipleri yani işletme hesapları olmak üzere pek çok kullanıcı açısından büyük önem arz ediyor. Aslına bakıldığında her markanın bu tür platformlarda paylaşım yapmak için kendine özgü tarzlar benimsediği görülür. Her marka ve her kullanıcı kendilerine özgü paylaşımlar çerçevesinde bu platformda ön plana çıkar. Ancak genel olarak bakıldığında daha harika sonuçlar elde etmek için dikkate alınması ve ön planda tutulması gereken bazı işlemler de bulunur.

Instagram uygulaması dünyanın en büyük sosyal medya platformu olarak özellikle son dönemlerde çok daha yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Hem Instagram kullanıcıları hem fenomenler hem de bazı şirketler etkileşim alma ihtimalleri daha yüksek olan Instagram paylaşım saatlerinizamanlamakta ve bu doğrultuda paylaşım yapmaktadır.

Instagram paylaşım saatleri doğrultusunda paylaşım yapmayı tercih eden kullanıcılar ve fenomenlerin genel olarak etkileşimleri çok daha yoğun olarak artış göstermektedir. Paylaşım saatlerine ek olarak paylaşım günleri de bir hayli büyük önem arz etmekte olduğundan kişilerin günleri de göz önünde bulundurması önerilmektedir. Instagram hesaplarında etkileşimi artırmak için kullanılabilecek olan Instagram paylaşım saatleri ve  günlerine özellikle marka hesapları tarafından dikkat etmek etkileşimi daha fazla arttıracağından önemli katkılar sunacaktır.

Etkileşimleri Artırmayı Sağlayan Paylaşım Saatleri

Instagram uygulaması her geçen gün pek çok farklı kitleye hitap etmeye devam etmekte ve önemli sayıdakatılımcı elde ederek de büyümeyi başarmaktadır. Bu popüler uygulama sadece bireysel kullanıcılar için değil özellikle markalar açısından da etkileşime girmek açısından büyük önem taşıyor.

Bu yazılar ilginizi çekebilir;

Teknolojinin Yararları ve Zararları (Maddeler Halinde)

Ölen Kişinin Emekli Maaşı Çekilir mi?

Paylaşım saatlerini belirleyebilmek için dikkat edilmesi gerekli olan en önemli unsur gün ve trend olmuş olaylar şeklindedir. Paylaşım saatleri belirlenirken mümkün mertebe kullanıcılar bulundukları günlere göre farklılıklar oluşturmayı sağlamalıdır.  Çeşitli istatistikler sonucunda sosyal medya hesaplarının yoğun olarak kullanıldığı günler hafta içi; pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri olarak belirlenmiştir. En çok yoğun olarak kullanılmakta olan günler ise hafta sonları yani cumartesi ve pazar günleri olmaktadır. Özellikle hafta sonunda daha özel paylaşımlar yapmayı tercih ederek daha fazla etkileşim çekmeyi başarabilirsiniz. Instagram fotoğraf paylaşma saatleri ve günleri ise:

  • Pazartesi: 07.30, 09.00 – 20.00 ve 22.00
  • Salı: 06.00, 09.00 – 17.00
  • Çarşamba: 07.00, 08.00 – 21.00 – 23.00
  • Perşembe: 09.00, 12.00 – 19.00, 22.00
  • Cuma: 08.00, 13.00 – 15.00, 18.00
  • Cumartesi: 10.00, 12.00 – 16.00, 20.00
  • Pazar: 11.00, 13.00 – 17.00, 22.00 şeklindedir.

Sektörlere Göre Instagram Paylaşım Saatleri Nasıl Olmalıdır?

Instagram etkileşim saatleri, çeşitli sektörlere göre değişkenlik göstermektedir. Instagram paylaşımlardan etkili sonuç elde edebilmek için sektörün doğru paylaşım saatlerini bilmek önemlidir.

Medya Sektörü Instagram Paylaşım Saatleri

Medya sektörü için en iyi paylaşım zamanı çarşamba ve cuma günleri saat 08.00 ile saat 17.00 arasını kapsamaktadır. En iyi günler perşembe ve cumayken hafta sonu olduğundan en kötü gün ise cumartesidir.

Tüketim Malları Satışı Gerçekleştiren İşletmelerin Instagram Paylaşım Saatleri

Instagram’a post atma saati tüketim malları satışı gerçekleştiren işletmeler için çarşamba ve cuma günlerini kapamakta olup saat 08.00 ile 17.00 arasını içerir.

Finansal İşletmelerin Instagram Paylaşım Saatleri

Finansal işletmelerin Instagram post atma saati çeşitli istatistikler doğrultusunda sabah 09.00 ile akşam 18.00 arası olarak belirlenmiştir. Salı, çarşamba ve pazar günleri ise en iyi günlerdir.

Eğitim Sektörü Instagram Paylaşım Saatleri

Eğitim sektörünün en iyi paylaşım zamanları pazartesi ve cumartesi günleri saat 09.00-18.00 arasıdır.

Instagram Aktif Saatler Nasıl Yönetilmeli?

Instagram aktif saatler, belirtilen günler ve saatler çerçevesinde yönetilmektedir. Sosyal medya yöneticileri de bu paylaşım saatlerini önermekte olup bu paylaşım saatleri çerçevesinde hem e-ticaret sayfaları hem blog sayfaları hem de kişisel hesaplar etkileşimlerini kısa sürelere içerisinde artırabilmektedir.

Instagram hesaplarında paylaşım yapılacak olan saatleri belirlerken günlerde büyük önem arz etmektedir. Haftanın başlangıcı olan ve sendroma yol açtığı da sık sık ifade edilen pazartesi günü kullanıcılar bu sendromdan kaçış gerçekleştirebilmek adına Instagram uygulamasına daha fazla yönelmektedir. Hafta sonları gelmeye başladığında ise artık gezme oranları ve tatil planları artış gösterdiği için paylaşımlar daha esnek görülür.

Kullanıcıların paylaşımları esnasında dikkat etmesi gerekli olan önemli unsurlardan biri de özel günlerdir. Milli bayram ve dini bayram bunlara ek olarak diğer tüm özel günlere dikkat ederekpaylaşım yapılması markaların doğru saatlerde ön plana çıkmasını sağlayabilir.

Instagram Paylaşım Saatleri Neden Önemli?

Instagram en aktif saatler, Instagram hesaplarında etkileşimi ideal bir şekilde artırabilmek açısından önemlidir. Belirli zaman aralıkları göz önünde bulundurulmadan düzensiz bir şekilde paylaşımlar yapıldığında ne yazık ki istenen etkileşimleri elde etmek mümkün olmamaktadır. Instagram uygulamasında başarıyı yakalayabilmek içindoğru zamanlanmış gönderileri ön planda tutmak gerekir. Hedef kitlelerin Instagram uygulamasında gezindiği saatlerde paylaşımlar gerçekleştirmek algoritmanın gerçekleştirilen paylaşımları ana sayfada her daim ön planda tutmasını sağlar.

Instagram aktiflik saatleri hedef kitleye göre de değişkenlik gösterir. Örneğin hedef kitleniz çalışan kesim ise paylaşımların iş çıkış saatleri doğrultusunda yapılması daha doğru olur. Yalnızca post paylaşmak değil, reels videoları paylaşmak veya hikâye paylaşmak için de sosyal medyanın en çok kullanıldığı saatler tercih edilirse daha fazla etkileşim alınabilir. Bu kapsamda da ortalama açısından en yoğun saatler sabah ve akşam saatleridir.

Yorum yapın