Briket Fiyatları 2024 Liste Fiyatı

Fiyat avantajı sebebiyle duvar doldurulmasında ve özellikle kırsal bölgelerde sıklıkla tercih edilen briketler, 2024 yılında şaşırtıcı seviyelere ulaşan fiyatlara sahip oldu. Briket Fiyatları, artık düşünüldüğü kadar ekonomik olmayan 30 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Basit birkaç bileşenin birleştirilmesiyle üretilen sentetik temel yapı malzemesi olan briket, tuğla alternatifi olarak kullanılır. Çok dirençli olmamakla birlikte, duvar örmekte hem zaman hem de maliyetten tasarruf sağlamak isteyenler için popüler bir seçenek haline gelmiştir. Şu sıralar yoğun ilgi gören bu yapı malzemesi, su, çimento ve kumun birleştirilip sıkıştırılması ve ardından kurutulmasıyla satış için hazır hale getirilen bir üründür.

Briket nedir?

Avrupalılar tarafından ilk defa kömür tozunu değerlendirmek amacıyla tuğla formuna dönüştürülerek kullanılmaya başlanan briket, Fransızcadan gelen bir yapı malzemesi terimidir. Aslında “briquette” şeklinde olan kelime, yapay tuğla anlamında kullanılır.

İlginizi çekebilir;

Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır?

Elektrik Kesintisinden Etkilenmemek İçin Neler Yapabiliriz? (10 Tavsiye)

İnşaat sektöründe briket, yapay ve doğal agregaların (örneğin; çimento, kum, çakıl, mıcır ve su) bir araya getirilip sıkıştırılmasıyla elde edilen blok şeklindeki temel inşaat dolgu malzemesi olarak tanımlanır.

Briket üretimi nasıl gerçekleşir?

Yapay bir dolgu malzemesi olan briketin üretim süreci altı aşamadan oluşur.

  • Ana malzemelerin karıştırılması
  • Harç haline getirilmesi
  • Makineye verilmesi
  • Preslenmesi
  • Kurumaya bırakma
  • Paketleme

Briket harcı nasıl yapılır?

Üretilecek briket türüne bağlı olarak gerekli malzemeler hazırlanır. Çimento, kum, mıcır ve su karışımı ile harç elde edilir. Geleneksel olarak bu işlem insan gücüyle gerçekleştirilirken, günümüzde modern makinelerle hızlı ve verimli bir şekilde hazırlanır. Farklı briket çeşitleri bulunduğu için, karışım süresi ürünün boyutu ve türüne göre değişiklik gösterebilir.

25 lik Briket fiyatı
25 lik Briket fiyatı

Üretim aşaması

Hazırlanan harç, konveyör bantla briket makinesinin kovasına taşınır ve bu işlem döngüsel olarak seri üretim sağlar. Harç kovadan alındıktan sonra, kalıba dökülerek briket şeklini alır. Ana malzeme dışındaki kalıbı harçla dolduran briket, hidrolik pistonlar ve titreşimlerle boşluksuz şekilde sıkıştırılır. Düz bir palet üzerine yerleştirilen briketler, zincir konveyörle aktarılır ve fırçalarla temizlenerek yüzeylerindeki atıklar giderilir.

Kurutma süreci

İstifleme robotları yardımıyla üst üste yerleştirilen yapay tuğlalar, taşıma mekanizmasıyla alana indirilir. İstifleme robotu, paletlerin üzerine belirli sayıda ürün yerleştirir ve kurumaları için bırakır. Kurutma işlemi doğal ortamda gerçekleştirilebileceği gibi, fırınlama yöntemiyle de yapılabilmektedir.

Ambalajlama aşaması

Üretim tesisi standartlarına bağlı olarak, toplama robotlarıyla ya da manuel yöntemlerle paketleme işlemi gerçekleştirilir. Taşıma kolaylığı düşünülerek belirli sayıda ürün paketlenir ve satışa ya da sevkiyata hazır hale getirilir.

Briket Fiyatları ve Briket türleri

İhtiyaçlara ve taleplere göre farklı briket çeşitleri mevcuttur. Dolu, boşluklu, yalıtımlı, asmolen ve dekoratif amaçlı üretilen briket türleri, piyasada yaygın olarak karşılaşılan çeşitlerdendir.

Duvar Briket Fiyatları
Duvar Briket Fiyatları

Briket boyutları nelerdir?

2024 yılında piyasada bulunan briketler, genel olarak 10, 15, 20 ve 30 boyutlarında satışa sunulmaktadır. Standart dışı ölçüler ise, üretim makinesinin kapasitesine bağlı olarak temin edilebilir.

Kaliteli bir briketin belirleyici faktörü, ağırlığıdır ve sadece boyutlara göre değerlendirmek doğru olmamaktadır. Aynı boyutlara sahip farklı dolgu malzemeleri, ağırlık ve dolayısıyla kalite artışına neden olabilir.

1 metrekareye ne kadar briket kullanılmalıdır?

Briket kullanımı ve harcamaları, 1 metrekare başına kullanılacak briket sayısını belirlemeye yardımcı olur. Ölçüler ve harcamalar hesaplanarak, gereken briket sayısı tahmin edilebilir. Sadece dış ölçüler değil, aynı zamanda kalınlık, uzunluk, yükseklik, metrekare başına kullanım ve ağırlık değerleri dikkate alınmalıdır.

20'lik beton briket fiyatları
20’lik beton briket fiyatları

En iyi ve dayanıklı briket makinesi

Briket Fiyatları konusunda yeterince bilgi sahibi oldunuz artık sanırım. Birde bu briketleri yapan makineler hakkında bilgi verelim sizlere. İnşaat sektörü, dayanıklı malzemeler gerektirdiğinden, bu malzemeleri üreten makineler de yüksek kalitede olmalıdır. Hem mobil briket makineleri hem de sabit üretim yapan basit makineler, üretim kolaylığı sağlayarak kullanıcıların beğenisini kazanmıştır. En iyi ve dayanıklı briket makinesini belirlemek için üretici firmaların taahhütleri ve referanslarına başvurulmalıdır. Belirli bir firma veya marka adı vermek doğru değildir, çünkü her satıcı kendi ürününün en iyisi olduğunu iddia eder. Bu iddianın doğruluğunu kontrol etmek için, daha önceki müşterilerle iletişime geçerek görüşlerini almak ve firmanın garanti süresi ve müşteri memnuniyeti konusundaki taahhütlerini sözleşmeye dahil etmeye istekli olup olmadığını görmek önemlidir.

2024 Bims Tuğla Fiyatları

Bims tuğla, volkanik aktiviteler sonucu meydana gelen ve yapı sektöründe kullanılan doğal bir yapı malzemesidir. Esas olarak, kimyasal ve fiziksel unsurlara karşı direnç gösteren gözenekli ve kristalleşmiş bir yapı dolgu malzemesi olarak tercih edilir.

  • 10’luk 16 TL
  • 13,5’luk 18 TL
  • 15’lik 18 TL
  • 20’lik 20 TL
  • 25’lik 192 TL

“Briket Fiyatları 2024 Liste Fiyatı” üzerine bir yorum

Yorum yapın