Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Ne Demek?

Aradığınız kişi şu anda meşgul anonsu, birini aradığınız zaman başka bir telefon görüşmesi yapıyorsa duyacağınız anonstur. Bunun yanı sıra aradığınız kişi sizin numaranızın aramalarını engellediyse de bu sesi duyarsınız. Sizi aramasını istemediğiniz kişilerin bu sesi duymasını istiyorsanız numaralarını engellemeniz yeterli olacaktır. Numara engelleme adımından sonra engellediğiniz kişi sizi ararsa direk telefonunuzun meşgul çaldığını duyacak ve size ulaşamayacaktır. Bunu yapmak için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekildedir;

  • Telefonunuzun rehberine gideren engellemek istediğiniz kişinin numarasına tıklayın.
  • Sağ üst kısımdaki çubuğa tıklayarak seçeneklere ulaşın.
  • Seçenekler arasında telefon modelinize göre spam ve engelleme şeklinde yazan ibreye tıklayarak işleminizi tamamlayın.

Bu adımları sırasıyla takip ettikten sonra sizi arayan ancak engellediğiniz kişi sürekli meşgul sesi duyacaktır. Dilediğiniz zaman o kişinin engelini kaldırıp yeniden sizi aramasını ve telefonun çalmasını sağlayabilirsiniz.

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Diyorsa Engellendim Mi?

Aradığınız kişi şu anda meşgul diyorsa engellendim mi diye sıkça merak edilir. Eğer bir numarayı arıyorsanız ve sürekli aradığınız kişi şu anda meşgul diyorsa yüksek ihtimalle engellenmişsinizdir. Ya da gerçekten aradığınız kişi başka bir telefon görüşmesi yapıyor da olabilir. Bunu ne olarak anlamak için belirli aralıklarla o kişiyi arayabilirsiniz.

Eğer ki her aramanızda hala meşgul sesi duyuyorsanız bu direk numaranızı engellediği anlamına gelecektir. Karşıdaki kişi numara engelinizi kaldırmadığı sürece kendi numaranız üzerinden ona ulaşmanız da mümkün olmayacaktır. Ayrıca sizin numaranızı engellediyse atacağınız kısa SMS’ler de karşı tarafa teslim olmayacaktır.

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Ne Demek?

Yukarıdaki sorunun iki farklı yanıtı vardır. Genelde birini aradığınız zaman bu sesi duyuyorsanız anlamanız gereken iki şey şudur;

  • Numaranızı engellediğini anlayabilirsiniz.
  • Gerçekten  başka bir telefon görüşmesinde olduğunu anlayabilirsiniz.

Bir kullanıcı sizin numaranızı engellemişse sürekli her aramanızda meşgul sinyali alırsınız. Sık sık aynı numarayı arayarak bunu kolayca teyit edebilirsiniz.

Bu yazılarımızda ilginizi çekebilir;

Whatsapp Otomatik Fotoğraf Kaydetme Kapatma

Eşini Telefona Kaydetme İsimleri: Romantik ve Eğlenceli Fikirler

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Ne Demek

Aradığınız Kişi Şu Anda Meşgul Nasıl Yapılır?

Aradığınız kişi şu anda meşgul nasıl yapılır sorusunun yanıtı kullandığınız operatöre göre değişir. Her operatörde bu hizmet mevcuttur. Eğer biri sizi aradığı zaman ‘’aradığınız kişi şu an da meşgul’’ sesi duysun istiyorsanız operatörünüze göre şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Bu işlemi yapabilmeniz için telefonunuzun çağrı bekletme özelliğini desteklemesi gerekir.
  • Çağrı bekletme servisini aktif etmek için telefon menünüzde bu özelliğin olup olmadığını teyit edebilirsiniz.
  • Özellik varsa da *43# ara tuşlamasını yaparak servisi aktif edebilirsiniz.
  • Servisi tekrardan iptal etmek istiyorsanız da #43# ara tuşlaması yapmanız yeterli olacaktır.

Yukarıdaki adımları takip ederek çağrı bekletme servisinden faydalanabilirsiniz. Eğer işlemleri yaptığınız halde hala arama geliyorsa operatörünüzün müşteri hizmetleriyle görüşme yaparak destek talebinde bulunabilirsiniz.

Arar Aramaz Hat Meşgul Ne Demek?

Arar aramaz hat meşgul ne demek; bir numarayı her aradığınız zaman direk meşgul çalabilir. Bu durum karşı numaranın sizi engelleyerek spam olarak işaretlediği anlamına gelir. Telefonlarda yer alan numara engelleme özelliğini kullanarak numaranızı engellemiş olabilir. Karşı taraf sizin numara engelini kaldırmadığı sürece kendi numaranız ile onu her aradığınızda meşgul sesini duymaya devam edersiniz. Bu tarz durumlarda kişiyi WhatsApp üzerinden ya da farklı bir numarayla aramayı deneyerek teyit edebilirsiniz. Çünkü engelleme sonrasında kişiye SMS atsanız da mesajlarınızı göremeyecektir.

Aradığınız numaranın meşgul çalması ne demek, bu nasıl yapılır gibi temel soruların yanıtlarına içeriğimizde yer verdik. Konuya dair görüşlerinizi ve sorularınızı yorum alanı üzerinden belirterek bizden geri bildirim alabilirsiniz.

Yorum yapın