AÖF Onur Belgesi Nasıl Alınıyor?

Yüksek öğretimi uzaktan okuyarak, lisans ya da önlisans diploması almak isteyenler açık öğretim fakültelerini tercih ediyor. Ülkemizde uzaktan ya da açıktan eğitim veren birçok üniversite vardır. Herhangi bir bölüme kayıt olup, uzaktan eğitim alanlar iyi bir kariyer yapmak ve mükemmel bir CV’ye sahip olmak için onur belgesi de elde etmek istiyorlar. Doğal olarak da AÖF onur belgesi nasıl alınıyor araştırılıyor. Bu konuya açıklık getirmek, milyonlarca öğrenciye yardımcı olmak maksadıyla, yaptığımız titiz çalışmayı uzaktan veya örgün olarak öğretim alan kişilerle paylaşıyoruz.

AÖF Onur Belgesi ne işe yarar?

İyi bir işe girmek veya kariyer yapmak için mükemmel bir CV’ye sahip olunmalıdır. Mezun olduğunuz üniversite diploması, yanında diploma notunun yüksekliği hatta aldığınız belgeler insan kaynakları bölümleri tarafından titizlikle incelenir. Açık öğretim fakültesi mezunu olsanız bile, bir onur belgesi sahibi iseniz ayrıcalığınız var demektir. Bu belge sizin başarılı, zeki ve rakiplerinize göre üstün olduğunuzu gösterir.

Günümüzde kurumsal firmalarda işe başlayabilmek için CV büyük önem arz etmektedir. Bildiğiniz yabancı diller, iş deneyimleriniz, daha önce aldığınız sertifikalar ile mezun olduğunuz üniversiteden varsa elde ettiğiniz ‘Onur Belgesi’ veya ‘Yüksek Onur Belgesi’ işe kabul edilmede etkili olmaktadır.

Hangi Bölüm Hangi Alanda Yüksek Lisans Yapabilir?

Onur Belgesi hangi koşullarda verilmektedir?

Devlet ya da vakıf üniversitelerinde küçük nüans farkları olsa da ağırlıklı olarak, 30 kredilik ders alan öğrencilerin,  dönem notu ortalamasının 3.00 ve üzeri olması şarttır. Dönen notu ortalaması 3.50 üzeri olanlara yüksek onur belgesi tanzim edilir.

Bakınız: Bir Konuda Bilgi Edinmek İçin Hangi Yollar İzlenir?

Onur veya yüksek onur belgesi almaya hak kazananların kesinlikle disiplin cezası ya da DZ, YZ veya FF harf notu bulunmamalıdır. Aksi durumda başarı belgesi almaya hak kazanan not dilimlerine sahip olsanız bile size bu belge tanzim edilmeyecektir.

Onur Belgesi dönemlik midir?

4 yıllık lisans bölümünde okuyan bir öğrenci her yıl 2 dönem eğitim alır, toplamda 8 dönem yapmaktadır. Yüksek Öğrenim Kurumlarında eğitim dönemlik olarak hesaplanır, dolayısıyla sizin dönem ortalamanız 3.00 üzeri ise Onur belgesi, 3.50 üzeri ise yüksek onur belgesi almaya hak kazanırsınız. Toplamda 8 kere belge elde etme hakkınız mevcuttur. Başka bir ifade ile, başarılı bir üniversite öğrencisi yılda iki kez, toplamda 8 adet bu belgeden alma hakkına sahiptir.

AÖF Onur Belgesi almaya engel durumlar nelerdir?

  • Disiplin cezası almak
  • DZ, YZ veya FF harf notu bulunmak
  • Bir dönemde 30 kredinin altında ders almak
  • Yaz okulunda alınan dersler krediye dahil edilmez!
  • Tekrar edilen bir ders söz konusuysa ve bu yaz döneminde alınmışsa, son not ve dersin kredisi hesaba alındığından geçmiş dönemlerle ilgili belge düzenlenmesi söz konusu değildir.

Önlisans ya da lisans eğitimini açıköğretim fakültesi aracılığı ile devam ettiren milyonlarca öğrenciler bu durumun ciddiyetini pek kavrayamıyorlar. Bir an önce sorumlu oldukları dersleri geçip mezun olma telaşındalar ancak sonrasında iş işten geçince pişman oluyorlar. Kariyer yapmak için kurumsal firmalar tercih edilmeli, bu minvalde AÖF onur belgesi nasıl alınıyor, ne işe yarıyor iyice irdelenmeli ve mükemmel bir CV oluşturulmalıdır. Sonrasında size gelecek çalışma teklifleri beklenmelidir.

Yorum yapın